Turbosuflante

Departament Recondiţionări Turbosuflante

Beneficiind de peste 21 ani de experienţă în domeniul auto, Sermecom în colaborare cu firma SCHENCK din Germania, firma cu 125 ani de experienţă în domeniul reparaţiei şi echilibrării axelor, a înfiinţat la Iaşi un modern atelier pentru repararea şi echilibrarea turbinelor auto.

În cadrul departamentului de recondiţionări turbosuflante reparăm turbine auto construite de producători consacraţi pe plan mondial cum ar fi: GARRETT, BORG WARNER, KKK, HOLSET, IHI, MITSHUBISHI şi alţii.

Turbinele auto supuse recondiţionării sunt curăţate de uleiuri, grăsimi şi alţi contaminanţi asemănători în cuve speciale şi ulterior în băi cu microorganisme.

Componentele din aluminiu (carcasă compresor, compresor, platou) şi componentele din fontă sunt curăţate la exterior prin sablare cu bile de sticlă.

După îndepărtarea impurităţilor şi curăţarea la ultrasunete a componentelor turbosuflantei se face constatarea tehnică în urma căreia sunt identificate reperele care trebuie înlocuite.

După controlul defectoscopic are loc identificarea şi analiza dimensională a reperelor noi.

Are loc calibrarea la joasă turaţie a elementelor în mişcare.

Calibrarea corpului asamblat al turbinei se face la turaţii de până la 200.000 rot/min şi întoleranţe de până la 0,1 mg.

Calibrarea actuatorului turbinei, fie el vacuumatic, cu presiune sau electronic, se face cu aparatură specializată, după planurile de calibrare ale producătorului.

De menţionat că pentru fiecare etapă de calibrare se listează planurile de calibrare corespunzătoare tocmai pentru a avea certitudinea că s-au respectat întocmai specificaţiile producătorului GARRETT, BORG WARNER, KKK, HOLSET, INI, MITSHUBISHI.

De asemenea reparaţia turbinei se face după planurile de reparaţie ale producătorului.

În funcţie de defectele constatate la expertizarea turbosuflantei de către tehnicienii noştri se pot identifica şi cauzele care au dus la deteriorarea turbinei şi se fac recomandări pentru înlăturarea acestora de pe autovehicul.

Cele mai frecvente cauze care duc la deteriorarea turbocompresoarelor sunt:

  • lubrifierea defectuoasă sau lipsă (presiune scăzută a uleiului, folosirea unui ulei neconform, sorbul pompei de ulei - înfundat, conductă retur ulei - obturată).
  • admisia de aer cu impurităţi datorată funcţionării făra filtru de aer sau utilizarea unui filtru de aer neconform;
  • o injecţie de combustibil defectuoasă sau un filtru de particule înfundat - duc la creşterea temperaturii la care funcţionează turbosuflanta, fapt care afectează negativ proprietăţile de ungere şi de răcire ale uleiului.

Accesând instrucţiuni montaj găsiţi specificate toate verificările şi toate etapele care trebuie parcurse obligatoriu la montajul turbocompresoarelor pe autovehicul.

Garanţia produselor recondiţionate este de 12 luni.

Toate piesele defecte care se inlocuiesc se returnează beneficiarului, care primeşte odată cu turbocompresorul recondiţionat toate planurile de calibrare după care s-au făcut verificările produsului respectiv.

Deasemenea beneficiarul primeşte şi toate instrucţiunile de montaj, obligatorii pentru acordarea garanţiei.