Service

Departament mecanică, diagnoză, service roţi, revizii, reparaţii diverse, departament reparaţii electrice

Considerăm că primul factor important într-un service este capacitatea de diagnoză şi interpretarea corectă a acesteia.

Pentru o diagnoză corectă este necesar ca personalul să fie şcolarizat şi specializat în permanenţă, să aibă acces la manualele tehnice ale producătorului iar numărul şi varietatea testerelor să permită citirea corectă a tuturor valorilor reale, recoltarea acestora, compararea cu valorile nominale pentru acele regimuri de lucru.

Sermecom îşi specializează în permanenţă personalul în diagnoză, reparaţii şi montaj atât prin şcolarizări interne cât şi externe organizate de producătorii auto sau de sisteme.

Sermecom investeşte permanent în tehnologia de testare, reparaţie şi remanufacturare.

În acest moment lucrăm deja cu 18 unităţi originale de testare ale producătorilor de mărci auto, ale producătorilor de sisteme de injecţie şi ale altor sisteme cum ar fi: Webasto si Eberspaecher.

Astfel, mapa de diagnoză va cuprinde următoarele:

 • listarea cu valorile recoltate;
 • listarea cu valorile nominale;
 • listarea cu interpretarea defectelor;
 • listarea cu lucrările necesare pentru remedierea defectelor;
 • deviz estimativ al costului lucrărilor necesare pentru remedierea defectelor.

În concluzie ca urmare a diagnozei oferite de Sermecom clientul are informaţiile complete pentru luarea unei decizii.

Service roţi:

 • reglarea direcţiei se face pe bancul John Bean, Visualiser 3D II Lift Mobil, care masoară şi alinierea caroseriei in acelasi timp cu geometria roţilor
 • dejantat şi echilibrat roţi

Reparaţii motoare
Reparaţii cutii de viteză
Reparaţii punţi şi suspensii
Reparaţii turbocompresoare
Verificare/testare şi curăţare injectoare benzină pe standul CARBON TECH A 4040
Reparaţii electrice
Rectificat cardane - prin partenerii noştri

SERMECOM Iaşi este centru autorizat DELPHI pentru reparaţii complete ale sistemelor de injecţie.

Diagnoza pe autovehicule a acestor sisteme de injecţie se face cu testerele DS 500E – DELPHI şi DIAMAND – DELPHI.

Sermecom Iaşi, centru zonal pe Moldova autorizat de către Bosch, Delphi, Denso şi Siemens-VDO, vă oferă soluţii profesionale de reparaţii folosind tehnologia şi specificaţiile tehnice ale producătorilor sistemelor de injecţie.

Sermecom vă oferă:

Pachetul diesel

 • Diagnoză sisteme de injecție Bosch, Delphi, Denso, Siemens.
 • Testarea turbinei
 • Testarea filtrului de particule

Pachet de reparație

 • Sisteme de injecție (include injectoare, pompe de injecție)
 • Turbine
 • Filtre de particule

Folosind testerul original DENSO DST PC avem posibilitatea unor reglaje suplimentare ale pompelor DENSO, direct pe autovehicul.

Oferim următoarele servicii:

 • verificare/testare şi curăţare injectoare benzină.
 • verificat orice tip de injector mecanic sau CR
 • diagnoza şi reparaţiile sistemelor de injecţie Delphi, Denso, Bosch, Siemens-VDO pentru autoturisme, autoutilitare, camioane, utilaje agricole şi industriale.
 • reparaţii pompe de injecţie cu testare şi calibrare
 • reparaţii pompe de injecţie cu testare şi calibrare
 • reparaţii injectoare CR şi piezoelectrice cu testare şi calibrare
 • reparaţii injectoare, testarea, calibrarea şi codarea acestora
 • reparaţii sisteme pompă-injector (EUI) şi pompă-conductă-injector (EUP) pentru Volkswagen, Skoda, Audi, Mercedes, Man, Iveco.

O cerinţă esenţială pentru o diagnoză corectă este asigurarea alimentării autovehiculelor cu o tensiune constantă de 13,8V, orice variaţie a tensiunii influenţând parametrii măsuraţi.

Această tensiune constantă se obţine cu redresoare Midtronics care permit şi încărcarea tuturor tipurilor de acumulatoare: cu acid, AGM sau GEL.

Putem asigura tensiunea constantă necesară diagnozelor cu ajutorul acestor echipamente electronice cu care este dotat fiecare punct de lucru.

Încărcarea, redresarea şi desulfatarea acumulatorilor se poata face de 8 ori mai repede decât cu redresoarele obişnuite deoarece se foloseşte tehnologia impulsurilor de înaltă frecvenţă.

Aceste operaţiuni au loc în timpul reparaţiilor la autovehicul şi sunt gratuite.

Centrat caroserii

În cadrul departamentului de Caroserii, efectuăm măsurători computerizate ale caroseriilor folosind sistemul electronic tridimensional CAR-O-TRONIC şi redresări în toleranţe de 1 mm ale acestor caroserii pentru orice model de autoturism sau autoutilitară.

Aceste redresări se efectuează pe cele 2 mese de centrat caroserii CAR-O-LINER prevăzute cu turnuri de tragere hidraulică.

Tocmai pentru reducerea costurilor reparaţiilor către client la Sermecom recuperăm şi reparăm bare de protecţie din plastic sau fibră de sticlă.

Deasemenea reparăm şi confecţionăm structuri din fibră de sticlă.

Reparăm elemente de caroserie din tablă oţelită sau tablă din aluminiu folosind extractoare cu inerţie, tăierea cu plasmă, sudarea în puncte, sudarea MIG-MAG, sudarea WIG/TIG AC DC.

Elementele de caroserie din aluminiu se sudează cu electrod nefuzibil şi dacă tehnologia constructorului o impune, se folosesc suplimentar şi adezivii acrilici speciali.

Vopsitorie

Electrice - AC Service - Climatizare Webasto şi Eberspacher

În reparaţii electrice utilizăm osciloscopul, aparate de măsură şi surse cu semnal reglabil.

Avem dotarea necesară pentru a testa alternatoare prin verificarea regulatorului de voltaj şi al ansamblului redresor din alternator de 12 şi 24 V chiar şi pentru acele alternatoare ce necesită semnal de la ECU. Verificarea alternatorului constă în simularea controller-ului în condiţiile alimentarii cu 50% şi schimbarea tensiunii de la 10 V la 16,4 V pentru gama de 12 V şi 20,2 până la 36 V pentru gama de 24 V. Ca răspuns variaţia curentului de excitaţie corespondentă gamei de tensiune este măsura eficienţei regulatorului.

Servicii prestate:

 • Încarcat instalaţii AC;
 • Curăţat instalaţii AC (conducte, condensor, vaporizator);
 • Sertizat furtune AC;
 • Reparaţii conducte AC;
 • Reparaţii compresoare AC;
 • Testare computerizată;
 • Soluţii tehnice şi montare instalaţii de climatizare WEBASTO şi EBERSPACHER;
 • Încărcarea, redresarea şi desulfatarea acumulatorilor cu ajutorul redersoarelor Midtronics care folosesc tehnologia de încărcare prin impulsuri de înaltă frecvenţă.

Recondiţionări

Atelierul de recondiţionări vine în sprijinul clienţilor Sermecom şi are ca scop tocmai reducerea costurilor reparaţiilor prin recuperarea unor repere deteriorate. Acest lucru este posibil datorită faptului că avem personal foarte bine calificat şi dotări complete (strung, freză, maşină de găurit cu coloană, maşină de rectificat, aparate sudură, etc.);

Pregătirea suprafeţelor prin procedeul de sablare cu bile de sticlă permite îndepărtarea oxizilor fără afectarea suprafeţei tratate.

Procedeul de brunare pe care îl folosim, este un tratament chimic care conferă pieselor tratate rezistenţă sporită la coroziune şi un aspect deosebit. Brunarea se poate aplica unei game diversificate de piese, fiind acelaşi procedeu aplicat şi de producătorii de piese.

Prin vopsirea în câmp electrostatic se pot vopsi piese din oţel, fontă, alamă sau aluminiu. Este un procedeu de vopsire net superior faţă de orice altă metodă de vopsire în ceea ce priveşte aspectul, rezistenţa la coroziune a pieselor vopsite şi duritatea stratului de vopsea depus. Este un procedeu profesional utilizat şi de producătorii de piese şi constructorii de autovehicule (vopsirea autovehiculelor în fabrică se realizează prin procedeul de vopsire în câmp electrostatic).

Sudarea WIG/TIG este sudarea cu electrod nefuzibil din wolfram/tungsten în mediu de gaz inert. Acest procedeu se foloseşte la sudarea oţelurilor, oţelurilor inoxidabile, aluminiului şi aliajelor de cupru, îmbinarea sudată rezultată fiind rezistentă şi de bună calitate. Folosind acest procedeu de sudare a devenit posibilă recuperarea multor repere din aluminiu care în mod curent erau înlocuite cu altele noi (băi de ulei, carcase de aluminiu, galerii de admisie etc.)

Staţie spălare şi dezinfecţie autorizată DSV pentru maşini transport alimente