Reparații turbosuflante

  • Acasă
  • Reparații turbosuflante
shape_2 1 1
Foto6

Departament recondiţionări turbosuflante

Beneficiind de o experienţă vastă în domeniul auto, Sermecom, în colaborare cu firma SCHENCK din Germania, firmă cu 125 ani de experienţă în domeniul reparaţiei şi echilibrării axelor, a înfiinţat la Iaşi un atelier modern pentru repararea şi echilibrarea turbinelor auto.

În cadrul departamentului de recondiţionări turbosuflante reparăm turbine auto construite de producători consacraţi pe plan mondial cum ar fi: GARRETT, BORG WARNER, KKK, HOLSET, IHI, MITSHUBISHI şi alţii.

În cadrul departamentului nostru specializat în recondiționarea turbosuflantelor, efectuăm lucrări de întreținere și reparare pentru turbosuflantele auto produse de branduri recunoscute la nivel global, precum: GARRETT, BORG WARNER, KKK, HOLSET, IHI, MITSHUBISHI și altele.

Procesul nostru de recondiționare începe prin curățarea meticuloasă a turbosuflantelor de uleiuri, grăsimi și alte impurități folosind cuve speciale și băi cu microorganisme. Componentele din aluminiu și fontă sunt curățate exterior prin sablare cu bile de sticlă. Apoi, după curățarea componentelor la ultrasunete, se efectuează o constatare tehnică pentru identificarea pieselor ce necesită înlocuire.

Urmează etapa de control defectoscopic și analiză dimensională a pieselor noi, după care se realizează calibrarea la joasă turație a elementelor în mișcare. Corpul asamblat al turbinei este calibrat la turații de până la 200.000 rot/min, cu toleranțe de până la 0,1 mg. Actuatorul turbinei este calibrat cu aparatură specializată, respectând planurile de calibrare ale producătorului.

Pentru fiecare etapă de calibrare, se întocmesc planuri specifice pentru a garanta respectarea specificațiilor producătorilor menționați. Reparația turbinei este efectuată conform planurilor de reparație ale producătorului.

Cele mai frecvente cauze care duc la deteriorarea turbocompresoarelor sunt:

  • lubrifierea defectuoasă sau lipsă (presiune scăzută a uleiului, folosirea unui ulei neconform, sorbul pompei de ulei – înfundat, conductă retur ulei – obturată).
  • admisia de aer cu impurităţi datorată funcţionării făra filtru de aer sau utilizarea unui filtru de aer neconform;
  • o injecţie de combustibil defectuoasă sau un filtru de particule înfundat – duc la creşterea temperaturii la care funcţionează turbosuflanta, fapt care afectează negativ proprietăţile de ungere şi de răcire ale uleiului.

Accesând instrucţiuni montaj găsiţi specificate toate verificările şi toate etapele care trebuie parcurse obligatoriu la montajul turbocompresoarelor pe autovehicul.

Garanţia produselor recondiţionate este de 12 luni.

Toate piesele defecte care se inlocuiesc se returnează beneficiarului, care primeşte odată cu turbocompresorul recondiţionat toate planurile de calibrare după care s-au făcut verificările produsului respectiv.

Deasemenea beneficiarul primeşte şi toate instrucţiunile de montaj, obligatorii pentru acordarea garanţiei

SERMECOm

Specializați și autorizați de către partenerii noștri